GüncelSinema

Film Gösterimi & Sunum: Alev Korun ile Öğretmenler Odası, 26.09.2024, 19:00

Sinemadan Çıkmış İnsan: Alev Korun

Öğretmenler Odası İlker Çatak / 98‘/ Almanya / 2023 / Dram / Almanca

Öğretmenler Odası, Türkiye kökenli Alman yönetmen İlker Çatakın, okulu toplumun mikro kozmosu olarak sunduğu son filmdir. Almanya‘nın Oscar adayı olarak seçilen bu önemli film, bir göç toplumu olan Almanya’nın sinir uçlarını görünür kılan alegorik bir gerilimdir.

Film, ortaokul öğrencilerine matematik ve beden eğitimi dersleri veren öğretmen Carla Nowak’ın  bakış açısından okulda yaşanan bir hırsızlık olayına odaklanıyor. Yönetmen Çatak, gerçeğini hiçbir zaman tam olarak anlayamadığımız bu hırsızlık vakasını tüm boyutları, olasılıkları ve çatışmalarıyla ele alıyor ve okulu sadece bir mekân olarak değil kendi deyimiyle “toplumun bir minyatürü” olarak sunuyor.

Bu çok perspektifli, gerilimli ve tempolu anlatıda, ırkçılık, gözetim toplumu ve mahremiyet, basın özgürlüğü ve sansür, demokrasinin çıkmazları, post-truth toplum ve günümüzde suç ve cezanın değişen anlamı gibi pek çok tema yer alıyor.

Filmin ardından siyaset bilimci ve öğretmen Alev Korun “Sinemadan Çıkmış İnsan” olarak bir konuşma yapacak.

Alev Korun Ankara’da doğdu ve halen Favoriten’de bir ortaokulda öğretmenlik yapıyor. Innsbruck ve Viyana Üniversitelerinde siyaset bilimi ve toplumsal cinsiyet çalışmaları okudu. Yeşiller Partisi’nde siyaset yapan Korun, eyalet parlamentosu üyeliği, Viyana Belediye Meclisi üyeliği ve Ulusal Konsey üyeliğinin yanı sıra entegrasyon, göç, insan hakları ve dış politika konularında sözcülük görevlerinde bulundu.

Filmin fragmanı için: https://www.youtube.com/watch?v=6YgQBGqhTcM

Tarih: 26.09.2024, 19:00

Yer: Brunnenpassage, Brunnengasse 71, 1160 Wien

Etkinlik Brunnenpassage’ın işbirliğiyle düzenleniyor, giriş ücretsizdir!

İlginizi çekebilir